Masterclass Luchtregelgeving in het Activiteitenbesluit

Omschrijving

Bent u vergunningverlener, toezichthouder of luchtspecialist en wilt u meer weten over de luchtregelgeving in afdeling 2.3 Activiteitenbesluit? Dan is deze training mogelijk iets voor u.

Deze training is bedoeld voor medewerkers die al bekend zijn met de luchtsystematiek uit de vervallen Nederlandse Emissie Richtlijn en willen weten hoe de regelgeving in afdeling 2.3 Activiteitenbesluit in elkaar steekt.

De basis van de training vormen de voorschriften in afdeling 2.3 lucht en geur van het Activiteitenbesluit. Deze training gaat niet in op luchtvoorschriften in hoofdstuk 3, 4 of 5 van het Activiteitenbesluit, zoals bijvoorbeeld stookinstallaties. Na afloop van deze training heeft u inzicht in wanneer de voorschriften van afdeling 2.3 gelden en wanneer iets in een vergunning of in een maatwerkbesluit geregeld moet of kan worden.

Doelgroep

De doelgroep van deze training zijn medewerkers bij RUDs/OD's, gemeenten en provincies die zich bezighouden met regelgeving over luchtemissies. Deze training is bedoeld voor medewerkers die al bekend zijn met de luchtsystematiek uit de vervallen Nederlandse Emissie Richtlijn en willen weten hoe de regelgeving in afdeling 2.3 Activiteitenbesluit in elkaar steekt.

Bezit u weinig basiskennis van de luchtsystematiek? Dan kan de praktijkgerichte basistraining luchtemissies voor u interessant zijn.

Meer informatie

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan de orde:

  • Het toepassingsbereik: wanneer gelden de voorschriften van afdeling 2.3?
  • De voorschriften van afdeling 2.3 lucht: emissie-eisen (art 2.5), geur (art 2.7a), zeer zorgwekkende stoffen (art 2.4),
  • Monitoring van lucht (art 2.8): hoe bepaal ik het controleregime? Hoe bepaal ik de meetonzekerheid?
  • Wanneer is maatwerk mogelijk? Geldt er overgangsrecht?
  • Welke voorschriften gelden: Activiteitenbesluit, vergunning of maatwerk? Ook interessant voor vergunningverleners, want dit bepaalt ook wanneer ik iets in de vergunning kan opnemen of maatwerk stellen?

Studiewijze

De training zal afwisselend bestaan uit een presentatie en oefeningen om zelf aan de slag te gaan met de voorschriften. De training zal op zowel vergunningplichtige (IPPC en niet IPPC) als meldingsplichtige bedrijven ingaan.

Vereiste voorkennis

Basiskennis van de luchtsystematiek uit de vervallen Nederlandse Emissie Richtlijn. Basiskennis van de algemene systematiek van het Activiteitenbesluit.

Resultaat

Na het volgen van de training:

  • heeft u kennis van de actuele wet- en regelgeving voor luchtregeling uit afdeling 2.3 Activiteitenbesluit
  • weet u wat in een vergunning moet staan, wanneer algemene regels gelden en wanneer een maatwerkbesluit mogelijk is
  • kunt u bepalen welk controleregime geldt en welke meetonzekerheid in het voordeel van het bedrijf mag worden afgetrokken.

Duur, kosten en locatie

De training duurt 1 dag. De kosten bedragen € 620,- (excl. BTW) per persoon inclusief trainingsmateriaal en dagarrangement.

Deze training vind plaats bij RWS Westraven te Utrecht.

Direct aanmelden

U kunt uw interesse in deze training kenbaar maken via onderstaande link.

Ik heb interesse in deze training

Bij voldoende belangstelling zal er een cursusdatum vastgesteld worden.

Het Omacteam neemt dan contact met u op.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een incompanytraining of heeft u vragen over de training?

Neem contact met ons op.