InfoMil Actueel 236

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 236

E-learning nog beschikbaar, opleidingen afgerond

Veel omgevingsdiensten hebben hun medewerkers de afgelopen periode door Kenniscentrum InfoMil laten bijscholen. Gaat u binnenkort ook controles op het gebied van energiebesparing uitvoeren? Is energiebesparing nieuw voor u of wilt uw kennis opfrissen? Voor toezichthouders is het nu mogelijk de e-learning te volgen.

Indienen energiebesparende techniek

Is er volgens u een nieuwe veelbelovende techniek op de markt? Ontbreekt er volgens u een energiebesparende techniek in bijlage 10 van de Activiteitenregeling en/of in de kennisbank Energiebesparing en Winst? Kenniscentrum InfoMil ontvangt hierover graag meer informatie van u!

Niet eerst oprichten en dan uitbreiden met paarden bij zeer kwetsbaar gebied

Het is niet toegestaan om eerst op te richten en dan uit te breiden met paarden bij zeer kwetsbaar gebied. Dit besloot de Afdeling Bestuursrechtspraak op 15 maart 2017, omdat het niet mag onder het Activiteitenbesluit.

Digitaal Infoblad voor lokaal beheerders

Het infoblad is gemaakt voor de lokaal beheerders van Omgevingsloket online. Vooral van belang voor de beheerders van gemeenten, waterschappen en behandeldiensten. Wij adviseren aangesloten organisaties om dit infoblad halfjaarlijks door te nemen. Dit om er voor te zorgen dat het loket up to date blijft met lokale regelgeving en aansluit op de werkwijze bij het behandelen van vergunningaanvragen.

Houd uw standaardteksten voor omgevingsvergunningen actueel

De Landelijke redactie standaardteksten omgevingsvergunning heeft standaardteksten voor omgevingsvergunningen aangepast. Het gaat om wijzigingen in diverse teksten.

Oude aanvraagformulieren vanaf 1 juni uit Omgevingsloket online verwijderd

In 2017 wordt een deel van de aanvragen verwijderd uit Omgevingsloket online. Dit gebeurt op 1 juni 2017.