InfoMil Actueel 248

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 248

Omgevingswet treedt 1 januari 2021 in werking

Voor de zomer heeft minister Schultz van Haegen aangekondigd de planning van de Omgevingswet opnieuw te gaan bezien. De nieuwe datum van inwerkingtreding is nu bekend: 1 januari 2021. Deze datum is in goed overleg met de provincies, gemeenten en waterschappen vastgesteld. De datum heeft geen gevolgen voor de einddatum van de transitie. Deze is en blijft 2029.

Wijziging Activiteitenregeling gepubliceerd

Vanaf 1 oktober 2017 zijn de Activiteitenregeling en Regeling omgevingsrecht (Mor) aangepast. Beide regelingen verwijzen naar een aantal nieuwe of geactualiseerde normdocumenten, zoals de PGS 15. In de Activiteitenregeling zijn ook een aantal correcties doorgevoerd en bijlage 13 is aangevuld.

Zeven nieuwe MTR voor ZZS in de Activiteitenregeling

Er worden zeven nieuwe MTR-waarden (maximaal toelaatbaar risico) voor zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) toegevoegd aan bijlage 13 van de Activiteitenregeling. De wijziging van de Activiteitenregeling is op 26 september 2017 gepubliceerd in de staatscourant en op 1 oktober 2017 in werking getreden.

Leergierige Omgevingswetters gezocht

Het project Vensters op de Omgevingswet van het programma Aan de slag met de Omgevingswet zoekt overheidsorganisaties die in een pilot willen helpen om dit vergelijk- en leerinstrument te testen en door te ontwikkelen. Geïnteresseerd?

Testpanel Aandeslagmetdeomgevingswet.nl

Leert u werken met de nieuwe omgevingswet? Dan vindt u via het programma 'Aan de slag met de omgevingswet' veel informatie. Dat kan zijn via de website aandeslagmetdeomgevingswet.nl, per e-mail of door telefonisch contact met de helpdesks.
Wij gaan graag met u in gesprek om te horen hoe wij nog beter kunnen aansluiten op uw wensen als toekomstige gebruiker van deze site.