InfoMil Actueel 293

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 293

LMA Contactdag 2019

Op 10 oktober 2019 vindt in Amersfoort hét jaarlijkse moment voor (milieu)toezichthoudend en handhavend Nederland plaats: de LMA Contactdag. Een uitgelezen mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. U kunt zich nu aanmelden.

Landelijke vuurwerkdag 2019

Landelijke Werkgroep Vuurwerk Coördinatoren organiseert samen met Rijkswaterstaat/Kenniscentrum InfoMil op 8 oktober 2019 een landelijke vuurwerkdag. Interessant voor alle betrokken partijen bij de vergunningverlening en handhaving van vuurwerkopslag en -evenementen. Aanmelden kan tot 4 oktober.

Wijziging Activiteitenregeling ZZS

Per 1 juli 2019 is bijlage 12a van de Activiteitenregeling gewijzigd. Een aantal stoffen zijn gecategoriseerd als Zeer Zorgwekkende Stof (ZZS). Verder zijn ruim 50 individuele stoffen nu een ZZS. Eerder vielen deze stoffen nog onder een stofgroep.

Kwartaaldemonstratie DSO-dag terug te kijken

De kwartaaldemonstratie Digitaal Stelsel Omgevingswet vond plaats tijdens de DSO-dag op 10 september 2019. Dit was rechtstreeks te volgen. Inmiddels zijn de opnames ook terug te kijken op het Youtubekanaal van Aan de slag met de Omgevingswet. Handig voor wie niet persoonlijk aanwezig kon zijn.

Democratiefestival: de ParticiParty

De ParticiParty, een interactieve theatervoorstelling over de Omgevingswet, trok veel bezoekers tijdens het Democratiefestival. Iedere voorstelling werd gespeeld voor een volle zaal en leverde interessante discussies op.