InfoMil Actueel 319

InfoMil Actueel

10 jaar Omgevingsloket online

Op 1 oktober 2020 bestond het Omgevingsloket online (OLO) 10 jaar. De lancering van een digitaal loket voor omgevings- en watervergunningen zorgde in 2010 voor grote veranderingen. Voor aanvragers én behandelaars. In aanloop naar het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) blikt Nieuws in Perspectief terug en vooruit met 2 gebruikers van het eerste uur.

Route 2022: samen op weg naar 1 januari 2022

Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Met het oog op een soepele invoering hebben de bij de wet betrokken partijen samen een roadmap gemaakt: Route 2022.

Denkwijze(r) voor goede participatie

In de Denkwijze(r) voor goede participatie vindt u uitgangspunten, succesfactoren en randvoorwaarden die bijdragen aan goede participatie bij de instrumenten uit de Omgevingswet.

Uitspraak EU-Hof zaak over plan-m.e.r. plicht Vlaamse normen windturbines

Op 25 juni 2020 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan over Vlaamse milieunormen voor windturbines. Het Hof concludeert dat hiervoor  een plan-m.e.r. moet worden gemaakt. Deze uitspraak heeft geen gevolgen voor de Nederlandse algemene regels voor windturbines.

V-Stacks vergunning geüpdatet

V-Stacks vergunning 2010 heeft een update gekregen en wordt vervangen door de versie 2020. Met name de nauwkeurigheid van het model en de gebruiksmogelijkheden zijn verbeterd.

Van inrichting naar milieubelastende activiteit

Op aandeslagmetdeomgevingswet.nl staat een overzicht met de belangrijkste verschillen tussen Wm-inrichtingen en de toekomstige milieubelastende activiteiten. Deze nieuwe was-wordt-tabel geeft ook per activiteit aan of de ondergrens verandert.