InfoMil Actueel 320

InfoMil Actueel

Ontwikkelingen gezondheid in de leefomgeving

Welke rol speelt het thema gezondheid in beleid over de leefomgeving? Welke instrumenten zijn er en hoe kunnen omwonenden meedenken over hun leefomgeving? Wat is de visie en rol van de GGD? Wat zijn ontwikkelingen rond PFAS en gezonde geluidnormen? Lees de tips en ervaringen van direct betrokkenen in een speciaal themanummer Gezondheid van MER-Nieuws.

Voorlichtingsmateriaal houtstook vernieuwd

Gemeenten kunnen nu het vernieuwde voorlichtingsmateriaal over houtstook downloaden. Het gaat om kant-en-klare informatieve artikelen, infographics, beeldmateriaal en video’s en social media posts. Daarmee kunnen gemeenten houtstokers meer bewust maken van de schadelijke effecten van houtstook.

Provincies lopen vooruit op Omgevingswet met nieuw Crisis- en herstelwetexperiment

Nu de ministerraad heeft ingestemd met de 23e tranche van de Crisis- en herstelwet (Chw) kunnen 3 provincies vast experimenteren met de verbrede reikwijdte uit de Omgevingswet.  Zo kunnen ze nu al werk maken van maatschappelijke opgaven als de energietransitie.

Energietransitie? Betrek de omgeving erbij!

Hoe betrekt u de omgeving bij uw transitieplannen richting duurzame energie? Het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (RES) lanceerde deze week een leeromgeving die op die vraag ingaat.

Oefenomgeving DSO niet beschikbaar 21 oktober tot en met 11 november

Van 21 oktober tot en met 11 november 2020 zijn het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en het Omgevingsloket op deze omgeving niet beschikbaar.