InfoMil Actueel 344

InfoMil Actueel

Wijziging Regeling ammoniak en veehouderij (Rav)

Op 1 oktober is een wijziging van de Regeling Ammoniak en veehouderij (Rav) in de Staatscourant gepubliceerd. Sinds 2 oktober is deze wijziging in werking getreden. Er zijn 3 nieuwe emissiearme technieken voor melkrundvee opgenomen en 4 beschrijvingen aangepast in bijlage 1 van de regeling. Op de website van InfoMil vindt u informatie over deze wijziging.

Duurzamer leven? Gewoon doen!

Op dinsdag 26 oktober 2021 organiseert de Atlas Leefomgeving de online workshop Meer dan 52wekenduurzaam: hoe krijg je mensen op een lichtvoetige manier mee om duurzamer te leven?. Serge, Ivo en Caro van 52wekenduurzaam kregen in no time 17.000 mensen in beweging en delen hun succesverhaal.

Nieuwe Crisis- en herstelwetprojecten zorgen voor meer woningen

Steeds meer gemeenten gebruiken de Crisis- en herstelwet (Chw) om alvast te experimenteren met de mogelijkheden van de Omgevingswet. Overal in Nederland zijn er weer verschillende projecten bijgekomen, waarbij men vooral inzet op de bouw van woningen. Via dit artikel kunt u alle Chw-projecten in Nederland bekijken.

Aanmelden voor verdiepende werksessies bodem in het omgevingsplan

Hulp nodig bij het maken van bodemregels in het omgevingsplan? Meld u dan aan voor deelname aan verdiepende werksessies die het programma Bodembeheer van de Toekomst organiseert. Het doel van de werksessies is om gemeenten en omgevingsdiensten te ondersteunen bij vertalen van bodembeleid en ambities naar regels in het omgevingsplan. Aanmelden is mogelijk tot 15 oktober 2021.

Opening online Kenniscentrum Ontplofbare Oorlogsresten

Het digitale Kenniscentrum Ontplofbare Oorlogsresten is geopend. De website en helpdesk vormen hét centrale punt voor gemeenten voor informatie over ontplofbare oorlogsresten. Als het gaat om kennisuitwisseling, beantwoordt het centrum vragen als: wanneer ga je over tot ruiming? Hoe is de financiering geregeld? Welke wetten zijn van toepassing?