InfoMil Actueel 345

InfoMil Actueel

Kwartslag 17: Zeeuwse doorzetters lopen voorop

In Kwartslag 17 houden we u op de hoogte van de actualiteiten van de Omgevingswet en delen we verhalen uit de praktijk. U leest onder meer hoe het de provincie Zeeland is gelukt om als eerste de ontwerp-omgevingsverordening digitaal in het Digitaal Stelsel Omgevingswet te plaatsen.

Nieuwe versies van bruidsschatten en rijksregels beschikbaar op de oefenomgeving

Alle gemeenten en waterschappen hebben een nieuwe versie van de bruidsschat gekregen. Deze zijn stap voor stap op de oefenomgeving van het Digitaal Stelsel Omgevingswet geplaatst. Ook zijn er nieuwe versies van de AMvB’s en de Omgevingsregeling geladen.

Save the date: Schakeldag 2022 op 8 februari

Goed nieuws: in 2022 is er weer een Schakeldag. Deze staat gepland op dinsdag 8 februari 2022. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen. Wat u kunt verwachten op deze dag is een gevarieerd programma, inhoudelijke workshops binnen verschillende themalijnen én natuurlijk voldoende netwerkmogelijkheden!

Nieuwe tabellen Cwegdek - oktober 2021

Op de site van Kenniscentrum InfoMil is een nieuw overzicht van wegdekcorrecties gepubliceerd. Aanleiding: de goedkeuring van geactualiseerde rapporten door het Expertisecentrum Geluid (ECG) van het RIVM. Wegdekcorrectiefactoren worden gebruikt bij het berekenen van wegverkeerslawaai, de tabellen zijn per 4 oktober 2021 aangepast.

Keuzemenu van de regeling Versterkte Uitvoering Energiebesparing ronde 3

Het keuzemenu voor de Versterkte Uitvoering Energiebesparing ronde 3 (VUE3) is gepubliceerd. Het keuzemenu bevat werkzaamheden voor toezicht en handhaving op energiebesparing bij inrichtingen. Gemeenten, omgevingsdiensten en regionale uitvoeringsdiensten kunnen hiervoor begin 2022 ondersteuning aanvragen.