InfoMil Actueel 244

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 244

Concept PGS 33-1 LNG nieuwe stijl gereed

Door de PGS-projectgroep is concept-PGS 33-1 gepubliceerd. PGS 33-1 gaat over afleverinstallaties voor LNG aan motorvoertuigen. LNG is vloeibaar gemaakt aardgas, ofwel Liquified Natural Gas (LNG). LNG wordt steeds vaker toegepast, zowel voor wegvervoer als voor binnenvaart. LNG is een meer duurzaam alternatief voor onder andere diesel of benzine.

ZZS lijst RIVM aangevuld

Deze zomer heeft RIVM de ZZS-lijst op hun website weer aangevuld. Daarbij zijn 19 stoffen voor het eerst ingedeeld als ZZS. Daarnaast heeft RIVM een inhaalslag voor stoffen en stofgroepen met REACH restricties en een PBT stof uitgevoerd. Deze blijken ook aan de ZZS criteria te voldoen.

Rectificatie tabel Cwegdek

Er is een nieuw overzicht van wegdekcorrecties gepubliceerd op de site van Kenniscentrum InfoMil. Deze horen bij het Reken- en meetvoorschrift geluid 2012. Wegdekcorrectiefactoren worden gebruikt bij het berekenen van wegverkeerslawaai.

Asbestpagina op Rijksoverheid.nl vernieuwd

De asbestpagina van de site Rijksoverheid.nl is recent geheel vernieuwd. Bezoekers kijken het vaakst naar: Stappenplan: wat moet ik doen bij asbest? De Rijksoverheid website verwijst bezoekers voor meer gedetailleerde informatie over asbest door naar de asbest pagina's van InfoMil.

djfkdjkd

dfdffd