InfoMil Actueel 246

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 246

Update herziening Activiteitenregeling per 1 oktober 2017

De publicatie van de wijzigingen van de Activiteitenregeling wordt kort voor 1 oktober 2017 verwacht. U kunt hier de nog niet vastgestelde tekst van de wijziging  bekijken.

Infodag 'Regelgeving & Normalisatie Luchtemissies'

Maandag 27 november 2017 vindt de infodag over luchtemissies plaats. Dit jaar organiseren NEN en InfoMil alweer voor 11e keer deze informatiedag. Aan bod komen de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van luchtemissies. Zet 27 november daarom alvast in uw agenda.

Nieuwe Slag-sessies en Roadshows Omgevingswet

Vanaf september organiseert het programma aan de slag met de Omgevingswet weer een nieuwe reeks Slag-sessies en Roadshows. Een update van de diensten en producten van het programma. Graag delen wij met u nieuwe anpakken, ervaringen en inzichten van regionale overheidspartijen.

Implementatie Richtlijn middelgrote stookinstallaties gepubliceerd

De nieuwe richtlijn middelgrote stookinstallaties is gepubliceerd. Het wijzigingsbesluit is 7 september 2017 gepubliceerd in Staatsblad nummer 330. De wijzigingen treden op 19 december 2017 in werking.

Seminar Duurzaam bouwen – kantorenspecial

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert op 27 september 2017 het Seminar 'Duurzaam Bouwen - kantorenspecial'. De slogan van het seminar is 'Meters maken'. Dit seminar vindt plaats tijdens de Dutch Green Building week.

Nieuwe tabellen Cwegdek - september 2017

Er is een nieuw overzicht van wegdekcorrecties gepubliceerd op de site van Kenniscentrum InfoMil. Deze horen bij het Reken- en meetvoorschrift geluid 2012. Wegdekcorrectiefactoren worden gebruikt bij het berekenen van wegverkeerslawaai. Aanleiding is de publicatie van een hernieuwd rapport.

Nationale Fiets Telweek, groter dan ooit

Maandag 18 september 2017 gaat de Nationale Fiets Telweek van start. Dit jaar is de derde editie van het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt met de vernieuwde 'Fiets Tel-app' gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten.

Nieuwe webpagina’s onderdeel energiebesparing

De webpagina’s over energiebesparing zijn vernieuwd. Er is een nieuwe landingspagina, met directe links naar de vertrouwde hulpmiddelen als de Filter Erkende Maatregelen en de Kennisbank Energiebesparing & Winst. Nieuw zijn ook de hulpmiddelen voor de Energie Efficiency Directive.