InfoMil Actueel 265

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 265

Zes jaar na de droom van minister Schulz

In 2011 beloofde minister Melanie Schultz al de overheidsdata open te maken voor 2015. Haar verwachting was dat daardoor veel gezoek en discussies niet meer nodig zouden zijn en zij voorzag een enorme efficiencywinst.

Nieuwe versie rekenmodel ISL3a

Rekenmodel voor luchtkwaliteit ISL3a versie 2018 is nu te downloaden. De nieuwe versie bevat onder andere recente achtergrondgegevens (GCN-kaarten) en meteorologische gegevens. U kunt het programma gebruiken om de gevolgen van (agrarische en industriële) punt- en oppervlaktebronnen op de luchtkwaliteit in de omgeving te bepalen. De handleiding en het achtergronddocument bij ISL3a zijn ook geactualiseerd.

Rechter doet uitspraak in zaak vervoersmanagement aanpak DCMR

De rechtbank in Rotterdam heeft een uitspraak gedaan in de zaak die door het Erasmus MC in Rotterdam was aangespannen tegen de DCMR in het kader van hun vervoermanagement aanpak. De DCMR is daarbij in het gelijk gesteld en alle bezwaren van het Erasmus MC zijn verworpen.

Veel te bespreken tijdens de 16e Netwerkbijeenkomst energiebesparing

Er gebeurt veel op het vlak van wet- en regelgeving rond energiebesparing. Dat werd wel duidelijk tijdens de 16e netwerkbijeenkomst op 6 juni 2018. De ruim 60 deelnemers kregen de gelegenheid om hun vragen en visie naar voren te brengen.

Nederland werkt hard aan actieplan Geluid

Kenniscentrum InfoMil monitort bij overheden de voortgang van het opstellen van actieplannen Geluid. Hieruit blijkt dat iedereen hard bezig is om de wettelijke termijnen te halen. Zestig procent van de overheden geeft aan de wettelijke deadline te halen.