InfoMil Actueel 278

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 278

Internetconsultatie: Berekening terugverdientijd erkende maatregelen en informatieplicht energiebesparing

De rekenmethodiek van de terugverdientijd voor erkende maatregelen voor energiebesparing is verder uitgewerkt in de Activiteitenregeling. Ook is in de regeling toegevoegd welke gegevens moeten worden aangeleverd aan het bevoegd gezag voor de informatieplicht. U kunt tot 16 februari 2019 reageren op deze wijziging via de internetconsultatie.

Workshop: Erkende maatregelen voor energiebesparing

Energiebesparen: van meldingsplicht tot circulaire economie. Dit is één van de workshops tijdens het  'Zwembadbranche congres' op woensdag 27 maart 2019.  U kunt zich nog aanmelden.

Lees meer

Toezicht op natte koeltorens: heeft het bedrijf het in de vingers?

Natte koeltorens kunnen een besmettingsbron zijn van legionella. Voor het toezicht op de installaties zijn de omgevingsdiensten verantwoordelijk. Veel toezichthouders hebben  nog onvoldoende kennis van zaken om hun betrekkelijk nieuwe taak goed uit te voeren. Daarom biedt OmgevingsAcademie NL een training aan. Een absolute aanrader, vindt RUD Zeeland.

Lees meer

ZZS Navigator: levend hulpmiddel

In de nieuwe ZZS Navigator kunnen bedrijven, vergunningverleners en toezichthouders opzoeken welke Zeer Zorgwekkende Stoffen er mogelijk in welke bedrijfstak voorkomen. De tool zit nog in de testfase en zal uiteindelijk steeds verfijndere informatie bieden. Gebruikers moeten de ZZS Navigator ‘levend’ houden.

Lees meer

Doe werkervaring op bij Afval en circulaire economie

Afdeling Afval Circulair van Rijkswaterstaat biedt collega’s van overheden en bedrijven de mogelijkheid om tijdelijk nieuwe werkervaring op te doen door mee te werken aan verschillende programma’s en projecten en/of de Helpdesk Afvalbeheer.

Vacature (Senior) Adviseur Geluidregelgeving

Wil jij het team geluid van InfoMil en het Informatiepunt Omgevingswet versterken? Solliciteer dan voor 5 februari 2019 op de tijdelijke opdracht voor Adviseur Geluidregelgeving.

Vacature Coördinator asbest

Asbest, het is een veelbesproken onderwerp. Zowel op politiek als maatschappelijk niveau. Er bestaat strenge wet- en regelgeving voor het verwijderen van en werken met asbest. Daarom volgt en registreert de overheid via het Landelijk Asbestvolgsysteem de processen, van inventarisatie tot en met de stort van asbest. Als coördinator speel jij hierbij een essentiële rol.

Lees meer