InfoMil Actueel 352

InfoMil Actueel

Consultatie wijzigingen regelingen ammoniak en veehouderij en geurhinder en veehouderij gestart

Op 21 januari 2022 is de consultatie gestart van de komende wijziging van de regelingen ammoniak en veehouderij (Rav) en geurhinder en veehouderij (Rgv). De wijzigingen van de regelingen hebben mogelijk gevolgen voor de belangen van bedrijven en burgers. In het artikel vindt u een link naar de pagina waar de informatie over de consultatie staat. Ook vindt u er een overzicht van alle aangebrachte wijzigingen in de regelingen.

ProRail en Rijkswaterstaat: kaarten dragen bij aan concretisering wetteksten

ProRail en Rijkswaterstaat zijn in voorbereiding op de komst van de Omgevingswet druk bezig met het digitaliseren van informatie. Zo worden er kaarten gemaakt waarop onder andere staat aangegeven waar beperkingen gelden voor activiteiten. Een gesprek met Frank Steur van ProRail en Lisa ten Brug van Rijkswaterstaat over de digitaliseringsoperatie.

Week van de Circulaire Economie en Klimaat bij Rijkswaterstaat

Om in 2030 volledig klimaatneutraal en circulair te kunnen werken en samen in 2050 een circulair Nederland te bereiken, is het belangrijk opgedane kennis te delen en samen te werken. Daarom organiseert Rijkswaterstaat de Week van Circulaire Economie en Klimaat. Deze Week is van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 februari 2022. Bekijk het programma en meld u aan.

RWS Podcasts | De zandmotor werkt door als wij slapen

U legt een enorme berg zand vóór de kust in zee, in plaats van bovenop stranden en duinen. En dan laat u die berg zand heel lang met rust. Wat gebeurt er dan? Juist! Het zand verplaatst zichzelf naar die plekken waar Nederland het graag heeft: bovenop stranden en duinen. Dit is het werk van de Zandmotor. De nieuwste editie van RWS (Rijkswaterstaat) Podcasts gaat hierover en is nu te beluisteren.

Kwartslag 18: Samen op koers richting 1 juli 2022

In deze editie van 'Kwartslag' delen we verhalen uit de praktijk en houden we u weer op de hoogte van de actualiteiten van de Omgevingswet.

In een dubbelinterview vertellen directeur Aan de Slag met de Omgevingswet Cathelijn Peters en programmamanager Omgevingswet bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Majola Boogmans hoe ze samen werken aan de implementatie van de Omgevingswet. En, hoe ze de koers uitzetten voor het komende halfjaar.

Verder maakt u in deze 'Kwartslag' kennis met de 3 nieuwe Regionale Implementatiecoaches Omgevingswet. En de gemeente Veendam bereidt zich met het project Vooruit, samen met haar bewoners voor op de Omgevingswet.