InfoMil Actueel 255

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 255

InfoMil geeft handvatten voor het actieplan geluid

Veel overheden stellen vóór 18 juli 2018 een actieplan geluid vast. Voor dit actieplan biedt InfoMil een aantal handvatten. Het is een verzameling van instrumenten en handreikingen. U kunt hiermee onder andere het ambitieniveau bepalen, de kwaliteit van een gebied beoordelen en een inschatting maken over de effectiviteit van maatregelen.

Nieuwe lijsten met erkende maatregelen energiebesparing

Vanaf 1 januari 2018 zijn er 7 nieuwe lijsten met erkende maatregelen energiebesparing toegevoegd aan bijlage 10 van de Activiteitenregeling. Het gaat om drukkerijen, papier en karton, bouwmaterialen, verf en drukinkt, tankstations en autowasinrichtingen, meubels en hout, bedrijfshallen en detailhandel. Het totaal aantal beschikbare lijsten komt hiermee op 19.

Verbeterde digitale hulpmiddelen energiebesparing zijn beschikbaar

Kenniscentrum InfoMil heeft op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de "Filterinstrumenten erkende maatregelen voor energiebesparing" verbeterd. InfoMil heeft nieuwe mogelijkheden in deze instrumenten doorgevoerd. Wij hebben voor u op een rijtje gezet wat de nieuwe mogelijkheden zijn.

Nieuwe reeks nationale netwerkbijeenkomsten energiebesparing

Na de vorming van het nieuwe kabinet (met herverdeling van energietaken) start in 2018 een nieuwe reeks nationale netwerkbijeenkomsten energiebesparing. Bent u medewerker bij gemeenten, provincie of omgevingsdienst? Dan praten we u tijdens deze bijeenkomsten bij over de laatste ontwikkelingen over energietransitie.

Nieuwe versie Omgevingsloket online op 20 februari 2018

Op dinsdag 20 februari 2018 wordt naar verwachting een nieuwe versie van Omgevingsloket online geplaatst (release 2.13.2). Het loket is deze dag niet beschikbaar. De nieuwe versie is op de oefenomgeving (inr.omgevingsloket.nl) sinds 16 januari al beschikbaar.

Conferentie Alles is gezondheid...

Delen, durven, doen. Dat is op woensdag 7 februari 2018 het motto van de landelijke conferentie 'Alles is gezondheid...'. Doet u mee?
Ontmoet elkaar en deel kennis voor een gezonder en vitaler Nederland. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lanceert dan de Gids Gezonde Leefomgeving.