Ik heb net een melding Activiteitenbesluit ingediend. Kan ik deze aanvullen of wijzigen?

Vraag

Ik heb net een melding Activiteitenbesluit ingediend, maar ik heb een foutje gemaakt en ben vergeten om iets mee te sturen.

Kan ik deze melding nog wijzigen en kan ik nog bijlagen of andere stukken nasturen?

Antwoord

Nee, formeel kan dat niet, omdat de melding al gedaan is. Zowel juridisch als in de AIM is de melding afgerond. Maar dat is geen probleem, omdat u met een nieuwe melding alles weer recht kunt zetten. Met de AIM kunt u dit snel doen zonder veel te hoeven invullen. Dit kan op twee manieren:

  1. Als u inlogt met DigiD of eHerkenning kunt u de sessie van een eerder gedane melding opnieuw openen. Er wordt dan een kopie gemaakt van uw antwoorden. Op deze manier kunt u uw antwoorden opnieuw gebruiken om de nieuwe melding te doen.
  2. Ook kunt u in de AIM na 'veranderen' kiezen voor 'route 2', dan komt u direct in een nieuw meldingsformulier.

Bij deze tweede mogelijkheid kunt u alleen de "vergeten" verandering melden. De AIM doet dan géén vergunningcheck en u krijgt géén informatie over de voorschriften en maatregelen die gelden voor uw situatie. Als u deze informatie wel wilt kunt u beter keuze 1 volgen.

Een nieuwe melding doen kan dus met de AIM, maar dat hoeft niet. Vraag uw gemeente hoe u het beste kleine wijzigingen op een zojuist gedane melding of bijlagen kunt doorgeven.

Voor grote wijzigingen moet u altijd een nieuwe melding doen.