Overzicht voorschriften en maatregelen slagerijen, kleine slachterijen en vishandels
Hieronder een overzicht met activiteiten en een verwijzing naar voorschriften van het Activiteitenbesluit (AB) en maatregelen van de Activiteitenregeling (AR). Daarnaast is aangegeven op welke milieuaspecten deze voorschriften en maatregelen van toepassing zijn.
Een aantal milieuaspecten is niet per activiteit geregeld, maar is algemeen geregeld voor het hele bedrijf. Deze algemeen geregelde milieuaspecten zijn in een aparte tabel opgenomen.
Activiteit |
Voorschrift AB |
Maatregel AR |
Milieuaspect |
---|---|---|---|
Slachten van dieren, uitsnijden van vlees of vis |
§ 3.6.2 -> |
§ 3.6.2 -> |
Lozingen |
Broeien of koken dierlijke bijproducten |
§ 3.6.2 -> |
§ 3.6.2 -> |
Lozingen |
Pekelen van dierlijke bijproducten en organen |
§ 3.6.2 -> |
§ 3.6.2 -> |
Lozingen |
Bereiden van voedingsmiddelen |
§ 3.6.1 -> |
§ 3.6.1 -> |
Lozingen |
Opslag goederen in bulk zoals vlees |
§ 3.4.3 -> |
§ 3.4.3 -> |
Bodem |
Koel- of vriesinstallatie in werking hebben | § 3.2.6 | § 3.2.6 |
Veiligheid |
Kleine of middelgrote stookinstallatie in werking hebben | § 3.2.1 | § 3.2.1 |
Lucht |
Inwendig reinigen of ontsmetten van transportmiddel waarin vlees onverpakt is vervoerd |
§ 4.8.1 -> |
§ 4.8.1 -> |
Lozingen |
Algemeen geregeld |
Voorschrift AB |
Maatregel AR |
Milieuaspect |
---|---|---|---|
Van toepassing op hele bedrijf |
Afdeling 2.8 |
- |
Geluid |
Van toepassing op hele bedrijf |
Afdeling 2.6 |
- |
Energie |
Overgangsrecht
Het Activiteitenbesluit en de -regeling kennen drie soorten overgangsrecht.
- Algemeen overgangsrecht, zoals bij het vervallen van de vergunning (besluit artikel 6.1 tot en met 6.7a)
- Thematisch overgangsrecht
- Overgangsrecht per activiteit
De twee laatstgenoemde soorten overgangsrecht staan in het besluit bij de desbetreffende paragrafen in hoofdstuk 2 tot en met 5.