Electriciteitsverbruik

Voor het controleren van het in werking zijn van de luchtwasser wordt het elektriciteitsverbruik van de waswaterpomp geregistreerd.

Meten elektriciteitsverbruik

Het elektriciteitsverbruik van de waswaterpomp moet worden geregistreerd. Dit om het in werking zijn van de luchtwasser te controleren. De luchtwasser heeft een elektriciteitsmeter die het elektriciteitsverbruik van de waswaterpomp(en) meet.

Elektriciteitsverbruik per uur

Wanneer waswater wordt rondgepompt wordt ventilatielucht in de luchtwasser gewassen. Elk uur wordt het elektriciteitsverbruik in dat uur geregistreerd. Hiermee is te zien of de waswaterpomp in dat uur aanstond. Met het bevochtigingssysteem (continu of discontinu), het benodigde waswaterdebiet en de specificaties van de waswaterpomp is een indicatie te geven van het elektriciteitsverbruik. Deze waarde staat in de opleveringsverklaring. Deze waarde wordt vergeleken met de gemeten waarde. Zo is te zien of de luchtwasser in dat uur in werking is geweest.

Elektriciteitsverbruik cumulatief

Ook wordt de cumulatieve waarde voor het elektriciteitsverbruik geregistreerd. Deze waarde zegt iets over de werking van de luchtwasser in de afgelopen periode. Het gaat hier om de gebruiksperiode van de luchtwasser. Bijvoorbeeld de periode tussen de in gebruik name van de luchtwasser en het bedrijfsbezoek of de periode tussen twee bedrijfsbezoeken. Hierbij moet rekening worden gehouden met eventuele perioden waarin de wasser buiten werking is gesteld. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een reparatie.

Naar: Indicaties van het elektriciteitsverbruik.